Starostlivosť o pleť v boji proti akné

29. 07. 2022 | 14:07

Akné nie je len problémom puberty, ale môže človeku spôsobovať starosti aj v dospelosti. Ako sa treba zbaviť tohto chronického zápalového ochorenia kože, aby pokožka tváre zostala bez škvŕn? Aká starostlivosť o pleť je potrebná?

Výživa je jedným z najdôležitejších faktorov. Mastné a sladké nezdravé jedlá výrazne zvyšujú predpoklady vzniku akné. Je potrebné obmedziť práve mastné, sladké a kalorické jedlá a nahradiť ich zdravšími alternatívami, ako sú ovocie a zelenina. Doplnia sa tak chýbajúce vitamíny a minerály.

Ďalším dôležitým faktorom je stres, ktorý rovnako zvyšuje šancu na vznik akné. Najlepšie je zbaviť čo najväčšieho množstva stresu, prípadne začať s meditáciou a vyhradiť si čas na veci, ktoré majú ľudia radi, a takto upokojiť telo aj myseľ. Znížením stresu sa znižuje aj predpoklad vzniku akné.

Cvičenie je ďalším z faktorov, ktorý poskytuje mysli a telu upokojenie a zdravotné benefity. A tým aj pokožke.

Súčasťou boja proti akné je dôsledné čistenie pleti a to najlepšie každý deň. Cieľom kompletného ošetrenia pleti je dôkladné vyčistenie hlbších vrstiev pokožky, jej spevnenie a zintenzívnenie metabolizmu v bunkách. Kompletné ošetrenie pleti zahŕňa odlíčenie, masáž tváre a dekoltu, naparenie, čistenie pleti, sťahujúcu masku, masku podľa výberu a typu pleti a záverečnú starostlivosť.

Autor: Števo Mačák