Oddialenie ejakulácie

12. 08. 2021 | 12:08

Ako dochádza k ejakulácii?

Aby celý proces ejakulácie nastal, je v prvom rade potrebná mužská erekcia. Erekcia vznikne pri pohlavnom vzrušení, kedy sa dutinkaté telieska v penise muža rozšíria, čím poskytnú priestor na naplnenie krvi celého pohlavného údu a jeho následného vzpriamenia.

Sexuálna stimulácia vysvetľuje ďalší krok k tomu, ako ejakulácia funguje. Keď je vzrušenie dostatočne silné, spermie zo semenníkov sa zmiešajú s hlienovitou látkou v nadsemenníkoch. Pri ejakulačnom reflexe sú vypudené do kanálikov – takzvaných semenovodov. Celý ejakulát (semeno) vzniká až v predstojnici muža a odtiaľ sa pri vyvrcholení dostáva von, cez močovú rúru v penise. Celý proces môže znieť trochu zložito, no skutočné komplikácie nastanú až vtedy, keď sa stretávate s ejakuláciou, ktorá je predčasná.

Spôsoby na oddialenie ejakulácie

Existujú viaceré metódy, vďaka ktorým môžete efektívne zvýšiť výdrž v posteli. Vyskúšajte napríklad prerušovanú súlož. Zo začiatku to môže byť časovo náročné cvičenie, no neskôr sa naučíte kontrolovať úroveň vzrušenia a ejakuláciu tak oddialite. Ďalšie postupy súvisiace s dlhším pôžitkom zo súlože, zahŕňajú aj erotické pomôcky. Krúžky na penis obopínajú okolie semenníkov, čím zabraňujú predčasnému výronu semena.

Jedným z ďalších spôsobov oddialenia ejakulácie, je cesta v podobe výživových doplnkov. Dnešné moderné a účinné postupy súvisia s užívaním piluliek na prírodnej báze. Niektoré výťažky z rastlín, v kombinácií so správnymi vitamínmi a aminokyselinami, dokážu potlačiť nutkanie vyvrcholenia a predĺžiť tak výkon v posteli. Medzi overené výrobky s dobrými ohlasmi, patria napríklad tabletky Erexan Kontrol. Objavte metódu, ktorá bude pre Vás ideálna a potlačte tak problémy s predčasnou ejakuláciou.

Polúcia u mužov

Všeobecne sa predpokladá, že muži ejakulujú len počas sexu, alebo masturbácie. Niekedy môže výron semena nastať aj počas spánku a to bez toho, aby bola osoba sexuálne vzrušená. Je to bežný a normálny jav, najmä v puberte. Chlapci môžu byť zo začiatku nesvoji, no otvorený rozhovor s dieťaťom o polúcií u mužov, mu môže dodať sebavedomie a najmä psychickú vyrovnanosť. V celkovom výsledku sa polúcie nemusíte obávať, ale je dobré vedieť o nej viac.

Či už Vás predčasná ejakulácia trápi pravidelne, alebo len zriedka, spomínané riešenia by Vám mali pomôcť ju prekonať. Naštudujte si o nej čo najviac informácií, aby Vám nevedomosť nepriniesla neopodstatnené obavy z niečoho, s čím sa dá efektívne bojovať.

Autor: Števo Mačák